ȘEDINȚĂ DE ÎNDATĂ PENTRU APROBAREA UNEI RECTIFICĂRI BUGETARE

ȘEDINȚĂ DE ÎNDATĂ PENTRU APROBAREA UNEI RECTIFICĂRI BUGETARE

Consilierii municipali s-au reunit, astăzi 20 august, în ședință extraordinară, pe ordinea de zi fiind înscris un proiect de hotărâre ce viza aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli. Urgența aprobării acestui punct a fost explicată de primarul Nicolae Barbu în debutul ședinței:

”Ieri, în jur de ora 16:00 am primit suplimentarea bugetului în valoare de aproximativ 21 de miliarde de lei vechi. O sumă care, raportată la nivelul județului este foarte mare, dar insuficientă pentru tot ce are nevoie administrația locală. Cererile și nevoile sunt foarte mari, iar din cei 21 de miliarde vechi, 8 miliarde se duc la școli, pentru că am aprobat, știți cu toții, foarte târziu bugetul, apoi nu am avut sume de ajuns și a trebuit ca la fiecare ședință să putem face rectificative ale bugetului, să preluăm din economiile pe care le-am făcut la achiziții și să le dăm către sistemul de învățământ pentru a putea începe lucrările de reparații, amenajare, modernizare, susținerea proiectelor europene, de aceea aproape 8 miliarde se duc la școli”.

De asemenea, primarul Nicolae Barbu a mai explicat și cum au fost împărțite restul sumelor din această suplimentare de buget:

”Aproape 8 miliarde de lei vechi se duc la Pază Publică pentru suplimentarea bugetului, deoarece prin preluarea bunurilor de la operatorii de energie termică a fost preluată și paza acestor obiective, drept urmare societatea a lucrat în regim de avarie din lipsă de personal. Cu restul de 4 miliarde vechi au fost acoperite toate cheltuielile necesare plății unor utilități, hotărâri judecătorești sau alte suplimentări bugetare acolo unde era necesar”.

Ultima modificare: 18.08.2022 – 14:09 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul LUCRĂRI EFECTUATE DE ADPP ÎN ULTIMA PERIOADĂ

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.